Pretraga
Close this search box.

Oktobar: Mesec informacione bezbednosti – zajedno protiv sajber pretnji

Oktobar je tradicionalno posvećen Mesecu informacione bezbednosti, vreme kada se globalna pažnja usmerava na sveprisutne pretnje i rizike digitalnog doba. Informaciona bezbednost je postala ključna komponenta naših života, a njeno obeležavanje ima za cilj da nas podseti na važnost zaštite naših ličnih i poslovnih podataka u eri u kojoj sve više informacija kruži internetom.

Informaciona bezbednost je na udaru više nego ikada pre. Svake godine svedočimo sve složenijim i razornijim sajber napadima, hakovanjima i prevarama koje mogu imati ozbiljne posledice po pojedince i organizacije. Oktobar pruža priliku da se stvori zajednička svest o ovim opasnostima i da se promovišu najbolje prakse zaštite.

Oktobar, Mesec Informacione Bezbednosti, podseća nas na zajedničku odgovornost koju imamo prema očuvanju naše digitalne bezbednosti. Bez obzira da li ste pojedinac ili organizacija, važno je da se informišete o sajber pretnjama, preduzmete adekvatne mere zaštite, i budete deo globalnog napora za stvaranje sigurnijeg online okruženja.

Na kraju, svako od nas ima ulogu u očuvanju integriteta i privatnosti informacija u digitalnom svetu. Oktobar nas podseća da informaciona bezbednost nije luksuz, već obaveza koju svi moramo da prihvatimo kako bismo zajedno zaštitili ono što je najvrednije – naše podatke i digitalni identitet.

Autor

Master pravnik, Aleksandar Karov

Podelite na društvenim mrežama

Podeli na Facebook
Podeli na Twitter
Podeli na Linkdin
Podeli na Whatsapp