Pretraga
Close this search box.

Srbija postala članica Alijanse upravljanja veštačkom inteligencijom (AI)

U skladu sa svojim težnjama ka tehnološkom razvoju i inovacijama, Srbija je zvanično postala članica Alijanse upravljanja veštačkom inteligencijom na nedavno održanom Samitu o upravljanju veštačkom inteligencijom Svetskog ekonomskog foruma u San Francisku. Događaj je organizovao Centar za četvrtu industrijsku revoluciju (C4IR), a pridruživanje ovoj prestižnoj alijansi označava korak ka jačanju uloge Srbije u globalnom tehnološkom pejzažu.

Sa članstvom u Alijansi upravljanja veštačkom inteligencijom, Srbija se pridružila ekskluzivnom klubu od 33 države koje aktivno rade na usklađivanju politika i razvoju smernica za veštačku inteligenciju. Ova inicijativa ima za cilj promovisanje odgovornog razvoja i primene veštačke inteligencije širom sveta, sa posebnim naglaskom na etičkim standardima, transparentnosti i inkluzivnosti.

Alijansa upravljanja veštačkom inteligencijom predstavlja forum za saradnju između vlada, privatnog sektora, akademske zajednice i civilnog društva. Kroz dijalog i zajedničke napore, članice Alijanse teže postizanju ravnoteže između tehnološkog napretka i zaštite interesa građana. Srbija će imati priliku da učestvuje u radnim grupama, razmeni informacija i da doprinosi razvoju smernica koje će oblikovati budućnost veštačke inteligencije.

Centar za sigurniji internet

Podelite na društvenim mrežama

Podeli na Facebook
Podeli na Twitter
Podeli na Linkdin
Podeli na Whatsapp