Srbija postala članica Alijanse upravljanja veštačkom inteligencijom (AI)

U skladu sa svojim težnjama ka tehnološkom razvoju i inovacijama, Srbija je zvanično postala članica Alijanse upravljanja veštačkom inteligencijom na nedavno održanom Samitu o upravljanju veštačkom inteligencijom Svetskog ekonomskog foruma u San Francisku. Događaj je organizovao Centar za četvrtu industrijsku revoluciju (C4IR), a pridruživanje ovoj prestižnoj alijansi označava korak ka jačanju uloge Srbije u globalnom tehnološkom pejzažu.

Sa članstvom u Alijansi upravljanja veštačkom inteligencijom, Srbija se pridružila ekskluzivnom klubu od 33 države koje aktivno rade na usklađivanju politika i razvoju smernica za veštačku inteligenciju. Ova inicijativa ima za cilj promovisanje odgovornog razvoja i primene veštačke inteligencije širom sveta, sa posebnim naglaskom na etičkim standardima, transparentnosti i inkluzivnosti.

Alijansa upravljanja veštačkom inteligencijom predstavlja forum za saradnju između vlada, privatnog sektora, akademske zajednice i civilnog društva. Kroz dijalog i zajedničke napore, članice Alijanse teže postizanju ravnoteže između tehnološkog napretka i zaštite interesa građana. Srbija će imati priliku da učestvuje u radnim grupama, razmeni informacija i da doprinosi razvoju smernica koje će oblikovati budućnost veštačke inteligencije.

Centar za sigurniji internet

Podelite na društvenim mrežama

Share on facebook
Podeli na Facebook
Share on twitter
Podeli na Twitter
Share on linkedin
Podeli na Linkdin
Share on whatsapp
Podeli na Whatsapp